Category: miss kuntum

  • Hampas Kelapa betul Laa..

    Sekarang ni tgh hujan lebat……..suasana pun sejuk dingin….sedap nyer kalau dapat makan cucur Badak yang baru goreng..panas2 lagi………yum yum yum..   Cucur badak..pulut panggang…….semua kuih ni..inti dia berasaskan kelapa. memang sedap…aku suka sangat. Tapi bagi aku complicated laa nak buat……..banyak sangat stepnyaaaaa………kalau setakat nak makan sebiji dua…baiklaa beli ajer…… Cuba bayangkan…hari tu teringat nak makan cucur badak..terbayang2 cucur badak yg… Continue reading "Hampas Kelapa betul Laa.."

  • Perlu Tak Dryer?

    Rasanya kat Malaysia ni penggunaan dryer atau pengering tak glamer sangat kot untuk rumah kecuali la kat dobi kan. Lagipun negara kita selalu panaskan…mesti org kata kau  ni pemalas sebab tu nak pakai dryer…..nak nafi apanya lagi.. sebab memang betul punkan…. Alkisah sebab apa aku pakai dryer… sebenarnya rumah aku tinggi yang amat..tingkat 23 tuu…takde kaitan tingkat berapa pun.. kalau… Continue reading "Perlu Tak Dryer?"

  • Kalau Perempuan Tanya

    Perempuan ni memang suka carik pasal ek? kadang2 benda kecik pun nak kecoh. Lelaki relek je kan kan kan.. ke lelaki yang tak pandai memahami perempuan??? So kalau perempuan tanya, clear ke tak soalan dia? hehe.. jom kita kupas…  1. Kalau perempuan tanya : Lawa ke budak pompuan tu?Makna tersembunyi : Siapa yang paling lawa? I ke, budakpompuan tu? 2.… Continue reading "Kalau Perempuan Tanya"