Connect with us

Isu Semasa

Mahu Nampak Segar, Safiey Illias Akhirnya Tukar Nama Ke Nurwanita Betyna

Published

on

Usahawan kontroversi, Safiey Illias kembali dengan semangat baharu apabila menjenamakan semula dirinya setelah mengharungi beberapa cabaran untuk terus bangkit meneruskan kehidupan.

Sehingga ke hari ini, sudah seminggu Safiey atau nama sebenarnya Mohd Safiuddin Illias menggunakan Nurwanita Betyna sehinggakan dia turut membuat akaun baharu ‘nafas baharu’ di laman sosial TikTok dan Instagram.

Nama baru saya Nurwanita. Selepas ini panggil saya Nurwanita tau! Sedap tak nama ni dengan saya?”tanya soal.

Dalam pada itu, usahawan berusia 28 tahun menjelaskan kehilangannya selama ini disebabkan sedang melalui fasa bertenang, bukannya gagal dalam perniagaan seperti dakwaan ramai pihak.

Tambahnya, dia kini dalam proses melakukan penjenamaan semula untuk tampil dengan konsep baharu menjelang tahun 2023 selain berharap orang ramai mendoakan yang terbaik buat dirinya dan perniagaan.

Advertisement

“Doakan saya boleh bangkit dalam bisnes dan buat yan terbait! Saya tak kuat, tapi saya akan teruskan juga. Semuanya saya bermula daripada bawah,”katanya.

Nak fokus bisnes, malas fikir soal cinta
Sementara itu, usahawan yang juga seorang pelatun lagu berjudul Syinta Gila menjelaskan yang dia kini mahu fokus kepada diri sendiri dan perniagaan.

“Sekarang nak fokus kepada bisnes saya sahaja. Cinta-cinta ini kita letak tepi sebab mood bipolar tengah fasa manic.. So segala benda, kita tolak ke tepi,”ceritanya.

Safiey berkata, dia mahu elakkan diri daripada bercinta kerana tidak mahu menyakiti perasaan orang lain sebaik sahaj memikirkan soal kesihatannya kini.

Sumber: TikTok @nurwanita94, Gempak (Izwan Isa)

Advertisement
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending