Connect with us

Isu Semasa

“Cukuplah sy ckp yg dia..”- Nad Zainal Akhirnya Mengaku Hubungn Sebenar Dgn Ungku Ismail

Published

on

Pelakon Nad Zainal menghargai pengorbanan dan segala usaha yang dicurahkan Ungku Ismail sepanjang tempoh sebulan menerima rawatan akibat pendarahan paru-paru.

Jelas Nad dalam sesi siaran langsung TikTok pada Sabtu, Ungku Ismail antara individu paling banyak membantu dan menjawab segala spekulasi melibatkan dirinya.

“Pada waktu ini, dia individu yang rapat dengan saya. Saya sangat menghargai insan bernama Ungku Ismail Aziz.

“Dia banyak membantu beri semangat dan menjawab segala spekulasi. Itu sajalah. Saya tak nak jawab lagi,” katanya.

Bagi Nad, Ungku Ismail adalah insan terbaik untuk menjelaskan situasi sebenar kepada orang ramai memandangkan kedua-dua ibu bapanya melalui fasa yang tertekan.

Advertisement

“Waktu itu waktu genting, papa mama pun diasak pelbagai soalan dari semua pihak mengenai status kesihatan saya. Keadaan itu sangat stress.

“Untuk penjelasan lebih tepat pada waktu itu, rasanya Ungku Ismail dapat menjelaskan keadaan itu lebih terperinci. Pada waktu itu pun, papa ada memberikan laluan untuk menjawab persoalan yang timbul.

“Saya rasa tiada masalah untuk cuba Ungku Ismail tampil ke depan dan menjelaskan tentang situasi yang berlaku.

“Saya tak pernah ada masalah kalau Ungku Ismail kedepan. Untuk info lebih lanjut saya rasa tak perlu tahu lebih-lebih sebab saya pun tak bersedia untuk kongsikan apa-apa.

“Cumanya saya gembira, keberadaan dia dapat menjelaskan keadaan saya yang waktu itu tak berupaya untuk bercakap. Keluarga saya pun stress.

Advertisement

“Jadi, saya nak ucapkan terima kasih kat you. Bila berlaku keadaan begini, ada masanya perlu berhenti keadaan saya dah.

“Sebab papa mama tak nak orang terus berspekulasi dan memandai-mandai berspekulasi. Ada kata saya tenat dan macam-macam lagi,” ceritanya.

Dalam pada itu, Nad memohon orang ramai agar menitipkan doa yang baik-baik dan menghentikan spekulasi yang tidak berasas.

Nad dimasukkan ke Hospital Pakar KPJ Ampang Puteri, Kuala Lumpur, sejak 20 November lalu akibat jangkitan kuman pada paru-paru.

Advertisement
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending