Connect with us

Isu Semasa

“Saya Penyanyi lelaki no1” Yakin Diri Seorang Penyanyi Berbakat, Aliff Syukri bakal buat kejvtan pada peminat

Published

on

Usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri mengakui bahawa dirinya seorang penyanyi yang berbakat

“Kalau Ramai Yang Setuju Bulan Depan Saya Keluarkan Lagu Baru”
Aliff Syukri dilihat memuatnaik sedutan episod program bual bicara yang dihoskan oleh pengacara terkenal Datuk Aznil Haji Nawawi menyatakan bahawa dia bakal keluarkan lagu baru jika ramai bersetuju dirinya adalah penyanyi berbakat.

“Siapa setuju saya berbakat? Kalau ramai yang setuju bulan depan saya keluarkan lagu baru. Kalau Tokti penyanyi no 1 Malaysia perempuan. Saya nak jadi penyanyi no 1 Malaysia lelaki. Boleh tak??”-Kata Aliff Syukri.

Cetus Reaksi Rakan Artis & Netizen. Tinjauan Murai MY di ruangan komen mendapati rata-rata rakan Aliff seperti NurSajjat dan Iqbal Zulkefli turut memberikan komen mereka mengatakan usahawan kosmetik itu sememangnya mempunyai suara yang sedap.

“Hebatt Tetap tak kaIah!! NO 1.” Sajaat.

Advertisement

“Betul tu DS @aliffsyukri memang sedap sebab tu view pun banyak. Saya nombor dua.”

Namun, apa yang mencurl perhatian adalah komen netizen yang berpendapat Aliff Syukri “sangat yakin” mengakui dirinya merupakan penyanyi yang berbakat.

“Penyanyi no 1 saya tak setuju dato. Kalo penghibur no 1 datuk menangg.”
“Perghh confident betul dato ni”

“Ahh yer Dato’..Kalu nak jadi penyanyi no 1 lelaki, nyanyi depan tok ram dulu. Kalau dia sampai terharu dengar , Dato’ ada peluang cerah. Kalau banyak kena tibai mulut. Elok Dato’ fokus bisnes je lah. Tak payah wujudkan kontr0versi.”

“Cam buda

Terdahulu, usahawan kosmetik ini pernah menjadi perhatian ramai selepas melancarkan video muzik lagu raya terbaharunya yang disifatkan oleh netizen agak keterlaluan dengan menampilkan imej penari yang memakai singlet dan bersongkok, menari lincah dalam muzik videonya.

Advertisement

video :

 

Advertisement

Sumber : murai

Usahawan dan selebriti media sosial, Datuk Aliff Syukri meluahkan rasa terkilan dan sedih apabila netizen tidak sudah-sudah mengecam serta mengkritik single raya baharunya, Kelepok Raya.

Berbakl dua hari sebelum dilancarkan, Aliff dalam nada sedih mengakui pening kepala dan berputus asa untuk tampil dengan lagu-lagu baharu. “Eh pening lah kepala. Mak saya bising, netlzen juga bising sama. Rasa give up nak buat lagu. Saya cuma mahu menyanyi, itu kan minat saya.

“Saya pun tak tahu nak buat macam mana lagi. Saya bukan Datuk Seri Siti Nurhaliza. Jadi saya perlu buat sesuatu untuk tarik pendengar,” katanya kepada Utusan Malaysia.

Baru-baru ini, nama Aliff sekali lagi menjadi bahan kcaman dan krltikan netlzen selepas teaser lagu raya baharunya, Kelepok Raya tular di media sosial.

Advertisement

Malah, penampilan tiga penari dengan aksi berlebihan juga mengundang kcaman netlzen yang rata-rata menyifatkan Aliff sekadar mahu mencipta kontoversi dan meraih publisiti murahan.

Dalam pada itu, jelas Aliff, dia sudah lama tidak tampil dengan lagu baharu dan mengharapkan agar Kelepuk Raya menjadi pilihan peminat terutama di musim lebaran.

“Sepatutnya saya berduet dengan ramai artis tetapi ada perubahan pelan. Saya harap lagu ini akan menjadi siulan. Tak mahu lah kcam-kcam,” katanya.

Sumber : Utusan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Advertisement

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending