Connect with us

Isu Semasa

“Punya la pandai Leona ni, SPM Banyak A” Netlzen, Anak AzharSulaiman Tepls Dkwaan Guna Kabel Datuk

Published

on

Nama anak kepada pelakon Azhar Sulaiman iaitu Kasih Iris Leona kembali menjadi sebutan ramai selepas terpalit dengan lsu penampilannya yang gemar berpakaian ‘kurang kain’.

Baru-baru ini, perkongsian Leona menjadi pelatih industri di syarikat penerbangan AirAsia mendapat perhatian ramai kerana didakwa menggunakan ‘kabel.’

Untuk yang tidak mengetahui, Leona merupakan cucu kepada Datuk Pahamin Abdul Rajab yang merupakan Pengasas Bersama serta bekas Pengerusi AirAsia Bhd.

Tampil memberi penjelasan di TlkTok, selebriti media sosial ini menafikan khabar angin yang bertebaran di media sosial.

Saya beritahu datuk tentang latihan industri tersebut selepas saya dapat masuk.
SPM banyak A. Di ruangan komen, rata-rata warganet ‘backup’ dengan menyatakan Leona layak kerana memenuhi kredibiliti serta kelayakan akademik yang ditetapkan syarikat penerbangan terkenal itu.

Advertisement

Sebenarnya Leona seorang beauty with brain. Kalau dia tak ‘intern’ dekat syarikat datuk dia pun syarikat lain akan terima dengan berbesar hati.

Kalau aku jadi orang yang kena pilih pekerja.. Leona ni salah satu calon yang kuat la. Dia popular sesuai dengan skop kerja.

Punya la pandai Leona ni, boleh cakap dia pakai kabel.

Tanpa kabel pun masa SPM dia dapat banyak A kot. Jadi dia berjaya atas usaha sendiri.
Sebelum ini, Azhar pernah mendedahkan kejayaan Leona yang memperoleh keputusan cemerlang dalam SPM pada tahun 2020 iaitu 7A 1B+.

Sumber : ohbulan

Advertisement

“Baik Kaya kan keluarga sendiri” Anak AzharSuIaiman jawab Dkwaan guna ‘kabel’ Buat Ramai Setuju

Baru-baru ini, anak gadis pelakon senior, Azhar Sulaiman telah dikcam lagi oleh sesetengah netizen yang iri hati dengan kejayaannya mendapat tempat melakukan latihan amali (internship) di syarikat penerbangan AirAsia.

Pelbagai tuduhan seperti menggunakan ‘kabel’ untuk intern di sana memenuhi komen di Tlk Tok milik Kasih Iris Leona memandangkan dia juga aktif di aplikasi tersebut

Ramai yang mengaitkan kejayaannya melakukan internship di syarikat besar tersebut adalah disebabkan pengaruh datuknya iaitu Datuk Pahamin Rajab iaitu ‘co-founder’ AirAsia.

Namun begitu, masih ramai yang menyokong gadis berkenaan kerana mengetahui bahawa dia memang seorang yang bijak melihat daripada keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) apabila memperolehi 7A.

Advertisement

Atuk tahu lepas dah dapat tempat intern
Bagi menjelaskan isu yang sedang berlegar-legar di media sosial, Kasih Iris Leona telah memuat naik satu video di TikTok miliknya dengan memaklumkan yang datuknya hanya mengetahui dia berjaya intern di AirAsia selepas disahkan mendapat tempat disana.

Jadi, tiada isu ‘kabel’ atau sebagainya kerana dia diterima berdasarkan kredibiliti serta kelayakan akademik yang pasti tidak perlu diragukan.

“Saya hanya beritahu atuk selepas dah dapat tempat internship,” tulisnya.

Orang lain cemburu tu
Sehubungan dengan perkongsian tersebut, ramai yang berada di pihak Leona dengan menyatakan mungkin sesetengah pihak itu cemburu dengan kelebihan yang diperoleh.

Mereka juga merasakan ia sudah menjadi rezeki gadis berkenaan dan sama sekali tidak ada masalah andai mahu melakukan latihan amali dimana sahaja mereka suka asalkan mengikut prosedur yang ditetapkan.

Advertisement

Family ada syarikat, buat apa susah payah

“In my opinion, kalau aku jadi org yg kena
pilih pekerja.. leona ni salah satu calon yg
kuat lah.. satu aku fikir dia popular sesuai
dgn skop kerja..”
“macam ayah aku la, ada family bisnes
kenapa payah2 nak kerja dekat luar, kaya kan family sendiri lagi baik”

“its normal i guesss u pn yg mnusia biasa
kalau ad saudara mara atau kenal nk kerja
mesti suruh ejas2 jgk kan mudah keria
rmi je i impa cmtu”
“cable is REALLY important nowadays. do
social networking if u have a chance. be
friends with a lot of ppl cause thats just
how the world works now”

“People really don’t know about social
media department huh? Yall either too old
or too new in this game”
“if u were a guy they’d think otherwise
another day living in a misogyny stimulation”

“Even if her grandpa is nobody in airasia i
truly believe that she will get in there easily
be of her capabilities”
“she deserves it kot? because she’s”

Advertisement

Anak Azhar Sulaiman dapat ‘intern’ di AirAsia, Skali Netlzen perasan sesuatu

Ibarat ‘artis’ di aplikasi TlkTok, tidak hairan sekiranya anak gadis kepada pelakon Azhar Sulaiman iaitu Kasih Iris Leona sentiasa menjadi perhatian ramai terutama golongan remaja.

Terbaru, gadis berusia 20 tahun itu mengakui teruja apabila menjadi sebahagian keluarga AirAsia di bawah airasia Super App dalam menjalani latihan industri atau ‘internship’ di syarikat penerbangan tersebut.

Perkenalkan ‘intern’ baru kami. Menerusi satu video dikongsi akaun TlkTok @airasiasuperapp, dia yang mesra dipanggil Leona itu melakukan tarian sambil diperkenalkan kepada umum sebagai salah seorang pelatih industri.

Difahamkan, Leona diberi tugasan untuk mencipta dan menghasilkan konten atau kandungan kreatif bagi aplikasi berkenaan, sesuai dengan popularitinya sebagai TlkToker.

Advertisement

Namun, terdapat individu mendedahkan bahawa dia merupakan cucu kepada ‘co-founder’ AirAsia iaitu Datuk Pahamin Rajab, justeru timbul dakwaan sekiranya Leona menggunakan ‘kabel’ atau orang dalam untuk bekerja di situ.

Bagaimanapun, segelintir netlzen membldas semula dakwaan terbabit dengan mengatakan bahawa Leona adalah pelajar pintar kerana mendapat keputusan 7A dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) sekali gus layak menimba pengalaman di AirAsia.

Well tengok la siapa atuk dia

Ramainya dengkl, dia memang bijak la

“dia nak intern mana mana pun dia boleh diterima sebab dia bijak & sebab usaha dia. bukan sebab atuk dia pun. come on guys jgn bencl dia hm”
“patut la aku mohon banyak kali nak join intern
sini asyik tak dapat. rupanya sebab aku tak
berpengaruh. i see”
“Guys, she is a smart girl”

Advertisement

Sumber : OMM

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending