Connect with us

Isu Semasa

Iofa kongsi suami beri hadiah lepas balik s0lat jumaat, k0men Netlzen pula buat geIi hati ‘Suami saya suka beli ayam gunting’

Published

on

Suami yang bersifat romantis dengan isterinya akan diberikan ganjaran pahala. Menyantuni isteri adalah antara perkara wajib bagi seorang suami untuk memastikan keharmonian berpanjangan.

Itu juga yang diamalkan dalam rumah tangga pasangan selebriti Neelofa dan Haris Ismail bagi mengekalkan kebahagiaan.

Terbaru, menerusi akaun TlkTok, Neelofa meluahkan rasa terharu apabila menerima seutas gelang tangan berjenama mewah daripada Haris atau PU Riz pada Jumaat lalu.

Kata bekas hos MeleTOP, ini bukan kali pertama suami tercinta membuat kejutan untuk dirinya dan dia sangat bersyukur dengan rezeki Allah.

Kisah hari ini, suami balik dari solat Jumaat bawa balik hadiah. Terkejut, terharu, happy, syukur dan semua perasaan yang baik-baik alhamdulillah.

Advertisement

Sebenarnya ini bukan kali pertama pak ustaz beli bawa balik surprise. Lofa suka tengok video bila suami bagi hadiah dekat isteri. Doakan keberkatan rumah tangga kami. Terhibur baca komen.

“Laki saya pun sama mcm pak ustad, sama jantina jelah. bukan sama part bawak hadiah tu”
“Suami saya belum mampu nak bagi hadiah mahal, tapi dia balik kerja dia kata hadiahnya dia buat semua kerja rumah and saya boleh rehat”

“suami sis pulak blk solat jumaat, beli air kelapa,air manggo jekadang? pisang goreng atau jemput pisang”
“Alhamdulilah .satu anugerah yg sgt indah dpt suami yg menyayngi isteri nya dgn iklas n telus..”

“laki sye pulang juma’at bawa es asam boi
ngan kopok leko tu pun dah happy”
“sempoinya lofa rajin reply komen…”
“laki aku balik dari solat jumaat mesti bwk balik pisang… tu pon org sedekah”

Neelofa Rancang Ikut Haris Sambung Belajar, Ambil Peluang Dalami Bahasa Arab

Advertisement

Menurut Neelofa, 33, dia akan mengikuti Haris atau dikenali sebagai Pencetus Ummah (PU) Riz yang mahu melanjutkan pengajian di sana selama beberapa tahun.

Kata pemilik nama Noor Neelofa Mohd Noor, dia juga akan mengambil peluang untuk menguasai Bahasa Arab selain ingin mendedahkan Bilal dengan suasana di negara orang.

Kami sekeluarga mempunyai impian untuk berhijrah ke tanah arab sama ada Madinah atau Mesir untuk suami sambung belajar.

Pada masa yang sama, kami mahu dedahkan anak (Muhammad Bilal) kepada persekitaraan di sana dan saya boleh ambil peluang untuk belajar bahasa Arab. Sekejap saja la.. setahun dua.

Neelofa yang merupakan bekas hos program bual bicara Nona memberitahu perkara itu ketika menjadi tetamu jemputan sempena ulang tahun ke-38 TV3 pada Ahad. Nak turunkan ilmu.

Advertisement

Dalam pada itu, usahawan terkenal ini turut menyimpan hasrat untuk mendalami al-Quran agar dapat berkongsi ilmu kepada ramai orang dan menjadi bekalan saham di akhirat.

Satu lagi impian saya adalah untuk mendalami al-Quran. Walaupun suara saya tak sesedap mana ketika membaca al-Quran, tetapi saya sudah lama ingin mempelajarinya.

Kalau boleh mahu turunkan ilmu itu supaya dapat dijadikan saham akhlrat kelak.

Untuk rekod, Neelofa dan Haris mendirikan rumah tangga di sebuah hotel terkemuka di ibu negara pada 27 Mac 2021. Hasil perkahwinan itu, pasangan ini dikurniakan Muhammad Bilal pada 29 Januari lalu.

Sumber : ohbulan

Advertisement

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Advertisement
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending