Connect with us

Isu Semasa

Iofa Beritahu Kenap4 Dia Mohon Sedikit W4ktu Lagi Kongsi Wajah Anak

Published

on

Selebriti terkenal, Noor Neelofa mengakui dia akan berkongsi wajah sulung, Mohammad Bilal kepada umum apabila tiba masa sesuai meski ada segelintir netizen yang menjadikan isu ‘ain sebagai bahan gurauan di media sosial.

Menurut Neelofa, 33, dia sebolehnya mahukan yang terbaik buat permata sulung hasil perkongsian hidup dengan pendakwah bebas, Haris Ismail atau PU Riz itu.

Sebelum ini, bekas hos program MeleTOP itu mengakui berhati-hati dan belum bersedia untuk berkongsi wajah penuh Bilal bagi mengelakkan peny4kit ‘ain (gangguan yang disebabkan pandangan).

“Jika ada yang mempermainkan mengenai perkara itu, sebenarnya seolah-olah mereka main-mainkan kewujudan ‘ain lah. Bukan mereka sindir saya sebenarnya.

hadis sahih pun sudah ada. Saya tidaklah arif sangat mengenai perkara ini, tapi ain mungkin boleh melangkaui takdir.

Advertisement

“Saya buat ini (belum kongsi wajah anak) walau orang kec4mmana mana sekali pun, kami fikir mengenai kesihatan serta kesejahteraan anak. Tunggu bagi dia besar sikit. Bukanlah nak sorok atau tak mahu bagi orang tengok, tidak.

“Kalau boleh saya mahu dia membesar seperti kanak-kanak normal yang lain. Beri masa dia untuk kuat sikit, barulah kita akan bawa dia keluar dan sebagainya,” katanya.

Meski ada yang mengencam, pendirian tersebut bagaimanapun turut mendapat reaksi baik ramai pihak, termasuk rakan selebriti.

“Macam Elly Mazlein sendiri pernah berkongsi. Dia melihat anaknya lebih ceria dan gembira bila ketika di sekolah, orang tidak kenal dia anak siapa.

“Jadi ia untuk kesihatan ment4l kanak-kanak. Mungkin kalau pergi mana-mana, kena kerumun atau ambil gambar nanti. Kasihan pada mereka juga,” katanya lagi ketika ditemui di majlis Disney X Naelofar Alice In Wonderland di IOI City Mall, Putrajaya, pada Khamis.

Advertisement

Neelofa mendirikan rumah tangga dengan pendakwah, PU Riz pada 27 Mac 2021 dan anak pertama mereka Muhammad Bilal dilahirkan pada 29 Januari lalu.

Sumber : HM

Walaupun Muhammad Bilal sudah lebih 3 bulan dilahirkan, wajah sebenar anak kepada selebriti Neelofa dan PU Riz ini masih belum didedahkan.

Bukanlah hendak terlalu berahsia, namun ia merupakan langkah berjaga-j aga untuk mengelakkan masaIah pandangan ain yang boleh memudaratkan seorang bayi kecil.

Alhamdulillah Bilal suka senyum..Orang datang rumah terus fall in love dengan senyuman manis dia (minit 3:00).

Advertisement

Menerusi perbualan ekslusif bersama rancangan ‘Nona’ sebelum ini, pengacara popular itu sempat mendedahkan sedikit ciri-ciri yang ada dalam diri Bilal.

Meskipun masih lagi kecil, nampaknya anak sulung mereka sejenis yang tidak takvt orang (friendly) malahan gemar tersenyum setiap kali ada tetamu datang menziarahi.

Bilal sangat putih…Lagi putih dari saya & Harris…Tak tahu datang dari mana putih dia (minit 8:15).

Berkaitan panggilan kepada Bilala pula, PU Riz sendiri menyarankan agar digelar dengan nama sebenar sahaja. Namun selaku ibu, Lofa pula gemar memberikan nama timangan comel-comel seperti ‘Meatball’, ‘Little’ Pau atau `Little Snowman’ memandangkan Bilal mempunyai kulit yang sangat putih.

Bila dengar macam ni, lagi terasa nak tengok BiIaI…Neelofa pun keturunan putih-putih.

Advertisement

Mendengar petunjuk-petunjuk yang diberikan oleh Lofa, netizen semakin teruja hendak melihat wajah sebenar Bilal.

Namun mengenangkan kedua-dua artis ini mempunyai rupa yang sama-sama elok, maka tidak hairanlah anak mereka juga mempunyai wajah comel.

Sumber : pnews

Iofa kongsi suami beri hadiah lepas balik s0lat jumaat, k0men Netlzen pula buat geIi hati ‘Suami saya suka beli ayam gunting’

Advertisement

Suami yang bersifat romantis dengan isterinya akan diberikan ganjaran pahala. Menyantuni isteri adalah antara perkara wajib bagi seorang suami untuk memastikan keharmonian berpanjangan.

Itu juga yang diamalkan dalam rumah tangga pasangan selebriti Neelofa dan Haris Ismail bagi mengekalkan kebahagiaan.

Terbaru, menerusi akaun TlkTok, Neelofa meluahkan rasa terharu apabila menerima seutas gelang tangan berjenama mewah daripada Haris atau PU Riz pada Jumaat lalu.

Kata bekas hos MeleTOP, ini bukan kali pertama suami tercinta membuat kejutan untuk dirinya dan dia sangat bersyukur dengan rezeki Allah.

Kisah hari ini, suami balik dari solat Jumaat bawa balik hadiah. Terkejut, terharu, happy, syukur dan semua perasaan yang baik-baik alhamdulillah.

Advertisement

Sebenarnya ini bukan kali pertama pak ustaz beli bawa balik surprise. Lofa suka tengok video bila suami bagi hadiah dekat isteri. Doakan keberkatan rumah tangga kami. Terhibur baca komen.

“Laki saya pun sama mcm pak ustad, sama jantina jelah. bukan sama part bawak hadiah tu”
“Suami saya belum mampu nak bagi hadiah mahal, tapi dia balik kerja dia kata hadiahnya dia buat semua kerja rumah and saya boleh rehat”

“suami sis pulak blk solat jumaat, beli air kelapa,air manggo jekadang? pisang goreng atau jemput pisang”
“Alhamdulilah .satu anugerah yg sgt indah dpt suami yg menyayngi isteri nya dgn iklas n telus..”

“laki sye pulang juma’at bawa es asam boi
ngan kopok leko tu pun dah happy”
“sempoinya lofa rajin reply komen…”
“laki aku balik dari solat jumaat mesti bwk balik pisang… tu pon org sedekah”

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Advertisement

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending