Connect with us

Isu Semasa

“Bagus Sarah ni tk burvk kan nama suami dia” Netlzen prasan sesuatu semasa temu ramah Puteri Sarah

Published

on

Pelakon cantik, Puteri Sarah Liyana memberitahu dirinya akan mengambil tindakan undang-undang terhadap orang ketiga yang telah menganggu rumah tangganya selama ini. Menurut siaran langsung Harian Metro, selebriti berusia 36 tahun nekad untuk meneruskan saman terhadap pihak ketiga seperti yang dimaklumkannya sebelum pergi menunaikan umrah bulan lalu.

Pemilik nama Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin itu mengatakan tindakan saman ini adalah jalan terbaik bagi menyelesaikan kemelut rumah tangganya setelah empat tahun memendam perasaan.

“Empat tahun saya berdiam diri untum bagi dia peluang. Kalau boleh saya tak nak selesaikan masalah ini di mahkamah dan biarkan satu Malaysia tahu.

 

 

View this post on Instagram

 

Advertisement

A post shared by Puteri Sarah Liyana Megat (@puterisarahliyana)

“Tapi, apabila sudah sampai ke tahap ini, dia sudah biadap,”kata Puteri Sarah ketika ditemui di Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Shah Alam pagi tadi.

Jelas Sarah lagi, dia tidak akan bertindak sedemikian sekiranya pihak ketiga tidak mencabar dirinya.

“Benda ini takkan jadi kalau pihak ketiga itu tidak mencabar saya.
“Dia kata bila nak sam4n, suruh peguam kau buat kerja cepat sikit. Jadinya, kami failkan dua saman.”kata Sarah.

Advertisement

Pada masa yang sama, isteri kepada pengarah terkenal, Syamsul Yusof itu memaklumkan selama ini dia turut mempunyai niat untuk mengambil tindakan (saman) sekiranya pihak ketiga mencabar.

Tetapi, apabila memikirkan mengenai beberapa perkara iaitu keluarga dan perkahwinan pada masa itu dia terus membantutkan niatnya.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Syamsul Yusof (@syamsulyusoffilm)

Advertisement

“Masa itu, saya masih fikir apa akan jadi pada saya, keluarga dan perkahwinan kami. Masa itu, saya mungkin tidak matang juga dan tidak nampak hala tuju.

“Selepas buat solat istikarah dan balik daripada umrah, baru saya nampak jalan. Kali ini, memang saya buat untuk diri sendiri dan keluarga. Sampai bila nak dipijak-pijak?”luahnya.

Lega dengan keputusan membawa kes ini ke mahkamah, ibu kepada dua orang cahaya mata ini berharap agar dengan tindakan yang dilakukan olehnya ini dapat membuka mata para isteri di luar sana sekiranya mereka mengalami nasib yang sama dengannya.

 

Advertisement

“Untuk wanita yang mempunyai masalah seperti saya, saya dah buka jalan untuk korang.

“Lepas ini, sesiapa nak ambil orang punya, boleh fikir-fikirkan dahulu. Saya nak pesan juga, dah ambil orang punya duduk diam-diam. Jangan kacau orang,”tegasnya.

Advertisement

Dikesempatan itu, Umi Kartini (peguam yang mewakili Sarah) memberitahu pihak ketiga diminta untuk berhenti menganggu anak guamnya di media sosial selain perintah dan permohonan tersebut telah dihantar pada 28 Jun lalu dan diterima oleh defendan.

“Dia (Ira) diperintahkan untuk hadir ke mahkamah seksyen pada empat Julai depan,” jelasnya.
Terdahulu, tular di media sosial yang mengatakan Syamsul Yusof itu sudah bertunang dengan Ira Kazar. Bagaimanapun, spekulasi itu dinafikan oleh Syamsul.

 

Pihak admin juga menjenggah ke ruang komen, melihat ramai yang bagi kata-kata semangat. Ini adalah sedikit perkongsian dari warganet.

Advertisement

“satu aku tabik kat sarah die tk burukkan suami die pun walaupun pihak ketiga dah kacau die mcm2. mash lagi kunci mulut dri berkate buruk pasal suaminye….. alhamdulillah sarah…. moga
shamsul berbaiklah dgn sarah demi Anak2. sedih rumah tangge berkecai. tapi kalau berpisah itu mmg takdirnye moge urusan sarah dipermudahkan utk anak2.”
“Amazing & strong sarah, semoga di permudahkan. Atas izin Allah”

“Tak sedar diri penyondol tu kan, dah amik hak orang lepastu berlagak pulak tu”
“Kak sarahhh you are the BEST…. KEEP STORNG AND BRAVE FIGHT FOR YOU RIGHT… I pernah ada Di tempat you kak Sarah”

“Dah sondol tu diam2 la. Ko nak bangga ke ko berjaya sondol Halamakkk malu sis”
“kami geng kaum isteri berada kat belakang u”

Sumber : ohmymedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Advertisement

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending