Connect with us

Isu Semasa

“Dia tk kisah pun ramai buat vide0 sama.. Tlada istilah menlru..” Netlzen, Khairul Aming minta ramaikan lagi konten masakan

Published

on

Bukan hanya sepanjang 30 hari Ramadan, juadah disajikan selebriti masakan popular Khairul Aming turut menjadi panduan dan ikutan orang ramai ketika di bulan biasa lain. Bagi pemilik nama Khairul Amin Kamarulzaman itu, dia tidak kisah jika terdapat banyak video seolah-olah ‘meniru’ konten dihasilkan sebaliknya saling memberi sokongan antara satu sama lain.

Menerusi beberapa ciapan di laman Twitter, pemuda berusia 30 tahun itu menggesa lebih ramai golongan kreatif tampil mencipta konten sama bagi menaikkan lagi industri masakan di tanah air.

“Aku just nak cakap please please meriahkan lagi content industry kat Malaysia. kita perlukan lagi banyak content creator untuk naikkan lagi industri ni,” tulisnya semalam.

Khairul Aming berkata, sebelum ini dia berbincang dengan golongan kreatif terdiri daripada pelbagai bidang untuk menghasilkan pelbagai konten hebat seperti negara lain yang masing-masing sudah maju dengan cara tersendiri. Kita patut lakukan perkara sama.

Malah, pemuda kelahiran Kota Bharu, Kelantan itu juga meminta netizen menghargai usaha individu lain dalam menghasilkan konten yang disifatkan bukan mudah untuk membuat satu video masakan sebelum menjadi tontonan ramai. Harap tk berbangklt lagi lsu ni.

Advertisement

“Tahun ni dah makin ramai develop creative content, kat TikTok pun dah makin meriah. Keep up the momentum and network with each other. Negara kita ni banyak local talent, jangan kita sekat talent tu. Rugi nanti,” katanya lagi.

Rata-rata menyokong kenyataan selebriti masakan tersebut kerana setiap individu mempunyai ‘style’ masing-masing dalam menyampaikan konten termasuk cara penyediaaan, penggunaan bahan dan sebagainya.

Banyakkan sokong, kurangkan kecaman

Tak payah banding, kontent sama tapi cara beza

Netizen pula yang bising macam2

Advertisement

Bermula dengan video ‘suka-suka’, siapa sangka Khairul Aming mencipta fenomena sendiri apabila jualan Sambal Nyet miliknya mencecah jutaan ringgit dalam tempoh setahun.

Sumber : OMM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Advertisement

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending