Suami isteri bunuh dua anak angkara ilmu hitam

Hyderabad: Seolah-olah dirasuk syaitan, seorang ibu sanggup menghentak mati dua anak gadisnya atas nasihat pengamal ilmu hitam.

Lebih menyayat hati, bapa gadis berusia 20-an itu hanya menyaksikan anaknya dibunuh di depan mata.Gulf News melaporkan, kejadian mengejutkan itu berlaku di kampung Ankieshettypalle di daerah Chittoor di Andhra Pradesh, Ahad lalu.

Polis tiba ke lokasi kejadian selepas mendapat maklumat orang ramai dan mengenal pasti mangsa sebagai Alekhya, 27, dan adiknya, Sai Divya, 22.

Polis mengatakan selepas pembunuhan, bapa gadis itu memberitahu rakannya melalui telefon mengenai kejadian sebelum melaporkan kepada polis.

Ibu bapa mangsa ditahan dan polis menemui senjata digunakan iaitu tombak bermata tiga dan dumbel (alat senaman).

Polis mengesahkan mereka menghantar pasangan itu untuk pemeriksaan perubatan bagi memastikan keadaan mental mereka.

Ibu dua gadis malang itu bekerja sebagai pengetua sekolah, manakala bapanya profesor madya di sebuah kolej.

Kedua-dua gadis itu ditemui berlumuran darah dan dibawa ke hospital kerajaan di Madanapalle.

Polis turut menemui beberapa tanda ritual keagamaan di rumah itu yang menunjukkan pembunuhan kejam berkaitan kepercayaan karut.

Difahamkan, Alekhya menamatkan Sarjana Pengurusan Perniagaan dan bekerja di sebuah institusi pengurusan hutan di Bhopal, manakala adiknya menamatkan pengajiannya dalam Pentadbiran Perniagaan serta belajar muzik di Akademi Muzik AR Rahman di Chennai.

Kedua-dua mangsa pulang ke rumah untuk melawat keluarga.

Deputi Superintendan Polis Ravi Manohara Chary yang mengetuai siasatan mengatakan polis menyiasat terperinci kejadian itu.

“Kami lihat rakaman kamera litar tertutup (CCTV) untuk mengenal pasti semua orang yang mengunjungi rumah itu sejak beberapa hari terakhir untuk mengetahui motif pembunuhan,” katanya.

Soal siasat mendapati ibu mangsa mendakwa anak gadisnya akan ‘kembali’ pada waktu pagi.

Pegawai polis menyifatkan keadaan suspek seperti mengalami delusi.

Walaupun Padmaja menegaskan dia sendiri melakukan perbuatan itu tanpa nasihat sesiapa, polis berusaha mencari mereka yang mengunjungi rumah itu untuk melakukan ritual berkenaan, sejak beberapa hari lalu.

Kata polis, jiran di Shiva Nagar, mendengar jeritan dari arah rumah terbabit lalu melaporkan kepada pihak polis.

“Ketika tiba di rumah, mereka tidak membenarkan kami masuk namun akhirnya akur. Mereka mengatakan perkara yang pelik dan meminta pasukan polis untuk tidak menyentuh anak perempuan mereka.

“Mereka mendakwa anak-anaknya akan ‘bangun’ semula. Kedua-dua gadis itu ditemui berlumuran darah dan dibawa ke hospital kerajaan di Madanapalle.

“Polis juga menemui beberapa tanda ritual keagamaan di rumah itu yang menunjukkan pembunuhan kejam berkaitan kepercayaan karut,” katanya memetik laporan Times of India.