Tidak Puas Hati Dengan Johor? Keluarkannya Dari Malaysia – TMJ

tmjKUALA LUMPUR: Johor Tengku Mahkota Tunku Ismail Sultan Ibrahim hari ini membidas mereka yang mengkritik kerajaan negeri Johor, dan berkata sesiapa yang tidak berpuas hati dengan Johor boleh menuntut Johor keluar dari Malaysia.

Dalam tulisan di laman Johor Southern Tigers Facebook, Tunku Ismail yang tidak asing dengan kenyataan-kenyataan kontroversinya, menyampaikan mesej kepada pengkritik negeri Johor.

“Sekiranya anda tidak senang hati dengan adanya Johor Darul Ta’zim di dalam Malaysia, Anda boleh beramai-ramai berjumpa dengan YAB Perdana Menteri di Putrajaya untuk mengusulkan satu deklarasi kepada beliau untuk mengeluarkan Negeri Johor dari Malaysia.” ujar beliau.


Antara lain, jawatan itu menyatakan bahawa rakyat Johor bangga menjadi anak Johor kerana ia tidak dibina di atas asas perkauman, dan mengenal pasti dirinya sebagai satu bangsa, iaitu ‘Bangsa Johor.

“Jangan salahkan Johor Dan menuduh kami sebagai taksub dengan Putera Mahkota Johor kerana kami telah menyaksikan sendiri bagaimana beliau sentiasa berdiri teguh di sisi kami.

“Jangan salahkan Johor atau tidak senang dengan hubungan rakyat dengan pemimpin-pemimpin Johor kerana .. Hanya pemimpin tanpa mengenal penat lelah berani untuk terus berjuang dan menjamin kewujudan dan kebajikan bangsa Johor (kami). ”

Sumber TheStar/JST FB