Berhenti Kerja Untuk Menyusu Teman Lelaki

breastfeed-boyfriend-singaporeSeorang wanita di Singapura mengumumkan bahawa dia berhenti kerja dengan alasan yang pelik iaitu inginkan masa untuk menyusukan teman lelakinya berusia 36 tahun.

Menurut wanita yang hanya dikenali sebagai Chloe itu, dia mengambil keputusan itu kerana mahu memulakan hubungan penyusuan dewasa atau ‘Adult Breastfeeding Relationship’ dengan pasangannya Charlie, mencetuskan kermarahan dan kelucuan di media sosial.

Beliau membuat keputusan itu selepas membaca tentang kaedah penyusuan dapat memberi keintiman dan keserasian dalam ikatan hubungan pasangan.

“Kami cuba untuk setiap dua jam tidak lebih daripada setiap tiga jam. ‘Dia memuat naik status media sosial mengenai perkembangan hubungannya.


Walaupun Chloe belum pernah menyusu dan masih tidak mempunyai susu, pasangan itu terus mencuba dan mengikut kepada jadual penyusuan yang ketat dan berkata mereka akan mencuba ia tidak kira di mana mereka berada.

‘Ia boleh berdiri, ia boleh menjadi kita meletakkan di tempat tidur atau saya pulang ke rumah untuk makan tengah hari dan dia di sofa, “kata teman lelakinya Charlie. Beliau juga mengakui bahawa ia adalah satu bentuk satu perkara yang ‘seksual’ untuk pasangan setakat apabila ditanya.

Tidak mengejutkan pasangan itu juga berkata ia seolah-olah untuk meningkatkan kehidupan seks mereka. ‘Ia lebih daripada satu ikatan peribadi, ia lebih daripada komitmen, lebih keintiman yang … dua orang menjadi satu,’ katanya.

Chloe juga menambah bahawa penyusuan susu ibu akan membawa mereka kepada seks ‘enam daripada tujuh kali. Beliau menjangkakan ia akan mengambil masa kira-kira dua bulan untuk susu dia datang, tetapi apabila ia mereka berhasrat untuk menjalankan selama yang mereka boleh.