VIDEO Kecoh Peserta Ujibakat Mentor Label Mas Idayu Nyanyi Tak Sedap

Realitinya, sekarang ni semua orang nak jadi selebriti. Kononnnya daripada kecil memang dah dikurniakan bakat untuk menjadi penyanyi, pelakon, pelawak dan yang seangkatan dengannya. LOL.

Tapi, dalam banyak-banyak peserta yang ditemuduga untuk program Mentor Legend’, video rakaman peserta bernama Erdy Sofian memang membuatkan kami gelak terbahak-bahak.

Namun, dalam masa yang sama kami risau juga apabila peserta tersebut berani untuk ”bantai’ Mas Idayu sekaligus mempersoalkan kredibiliti penyanyi dangdut popular itu. Sampai kena halaulah dibuatnya!


Screen Shot 2014-11-19 at 11.36.21 AM

Panas memang panas! Siapa tak panas hati bila ada peserta yang biadab begitu kan? Lebih-lebih lagi ia dilakukan secara terbuka di hadapan semua krew.

Dalam pada itu, ada juga yang menyokong tindakan peserta terbabit dan mendakwa bahawa Mas Idayu sememangnya tidak layak bergelar legend dalam program realiti itu.

mas idayu kena kritik


Namun, kalau kita lihat pada rekod Mentor sebelum ini, Mas Idayu telah berjaya menghasilkan penyanyi berbakat besar iaitu Black.

Tapi, mampukah Mas Idayu mengulangi sejarah tersebut? Yeah. Sama-sama kita nantikan episod pertama ‘Mentor Legend’ nanti.