Pemilik kelab diculik sekumpulan penari seksi

London: Seorang pemiliki kelab malam mendakwa diculik tiga penari eksotik berpakaian seksi, pengurus mereka dan dua lelaki kerana hutang lebih £20,000 (RM107,660).

Curtis Woodman berkata, kumpulan itu yang menaiki dua kereta BMW merampas £60 (RM323) daripada dompetnya, jam tangan Breitling bernilai £4,650 (RM25,031) selain dipaksa memindahkan £4,800 (RM25,839) ke akaun pengurus wanita terbabit, Charlotte Devaney, 34.

“Wanita terbabit sangat seksi berseluar pendek ala Daisy Duke (watak dalam filem Dukes of Hazard), skirt pendek dan kasut tumit tinggi,” katanya.

Woodman menafikan dia meniru skrip filem gangster Revolver arahan Guy Ritchie, sebaliknya menegaskan kejadian 3 September tahun lalu itu membuatkannya trauma.

Kumpulan itu menuntut bayaran bagi persembahan di kelabnya ketika Pesta Cheltenham pada Mac 2012.

“Memang saya mengupah mereka untuk persembahan lima hari dengan menjanjikan 50 peratus daripada semua bayaran kad kredit dan pendapatan tunai.

“Bagaimanapun, mereka melanggar kontrak yang mensyaratkan mereka tidak menanggalkan pakaian dan perlu sekurang-kurangnya memakai bikini ketika menari sebaliknya tetap berbuat demikian walaupun diberi amaran.

“Perbuatan itu menyebabkan perjanjian antara kami terbatal,” katanya dalam keterangan di sebuah mahkamah di Bristol.

Katanya, Charlotte banyak kali menghubunginya selepas persembahan itu menuntut bayaran, namun dia menjelaskan perkara sama kepada wanita itu.

Menurutnya, pada hari kejadian, kumpulan berkenaan mengepungnya di luar pejabatnya sebelum dia dipaksa memasuki salah satu kenderaan berkenaan dan dibawa lari selama dua jam.

Charlotte didakwa bersama tiga penari, Mandy Cool, 29, Stephanie Pye, 31, dan Rachel Goodchild serta Robert Morris, 27, dan adiknya Alexander, 23. “Saya dihampiri Charlotte dan turut mengenali tiga wanita bersamanya sejurus sebelum kejadian.

“Saya dikepung kumpulan itu,” katanya.

sebelum Robert yang bersenjatakan pisau menolak saya ke dalam keretanya menyebabkan saya bimbangkan keselamatan saya,” katanya.

Woodman menafikan cadangkan peguam Morris, Khalid Missouri bahawa dia memasuki kereta berkenaan secara sukarela kerana tidak mahu membincangkan isu itu di tempat terbuka. Sebelum itu, mahkamah diberitahu persembahan terpaksa dibatalkan selepas tiga malam berikutan aduan diterima pihak polis daripada orang awam.

Mahkamah diberitahu, penari terbabit berjaya meraih pendapatan lumayan termasuk £42,000 (RM226,088) daripada seorang pelanggan, namun Woodman enggan membayar mereka atas alasan melanggar syarat dipersetujui dalam kontrak. – Agensi