Video – Kecewa Manchester United tewas, Peminat bunuh diri

Seorang lelaki yang dipercayai penyokong fanatik Manchester United telah membunuh diri di Nairobi’s Pipeline Estate Kenya. Beliau dipercayai kecewa kerana kekalahan memalukan Manchester United kepada Newcastle dengan jaringan 1-0.

Polis tempatan melaporkan bahawa John Jimmy Macharia yang berumur 23 tahun telah terjun dari tingkat 7 selepas perlawanan tersebut tamat. Menurut Nairobi County police cif Benson Kibue, Macharia memberitahu kawannya yang beliau sudah tidak sanggup melihat pasukan kegemarannya itu tewas 2 kali berturut-turut sebelum beliau melompat turun dan mati dengan serta-merta.

Kibue menasihati remaja di sini bahawa BPL ihanyalah permainan bolasepak dan jangan terlalu emosional dengan liga tersebut. KIta kehilangan seorang insan kerana permainan bolasepak di England yang begitu jauh dengan negara sendiri iaitu Kenya.

Mayat telah dibawa oleh pihak poli untuk siastan lanjut. Manchester United tewas dua kali berturut-turut dengan gol oleh Yohan Cabaye’s berikan kemenangan liga pertama kali kepada Newcastle United di Old Trafford sejak tahun 1972.