KAFA tidak mampu penuhi tuntutan Hodak


Kuala Lumpur: Ketua jurulatih Kelantan, Bojan Hodak hampir pasti akan meninggalkan pasukan itu musim depan selepas Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) dikatakan tidak akan memenuhi permintaan gaji yang tinggi daripada pengendali itu musim depan.

Jurulatih kelahiran Croatia itu yang mencipta gemilang bersama Kelantan berjaya membawa The Red Warriors (TRW) memenangi tiga piala musim lalu dikatakan akan berpindah ke T-Team atau pun Pulau Pinang. Kekosongan bakal ditinggalkan Bojan itu dijangka diisi bekas jurulatih Perak, Steve Darby.
Ramai pindah

Menurut sumber, selain Bojan, Kelantan juga bakal kehilangan beberapa tonggak utama musim depan termasuk pemain ‘otai’ mereka iaitu, Indera Putra Mahayuddin yang turut diintai T-Team.

Tak mampu tunai

“KAFA tidak mampu memenuhi kehendak Bojan yang meminta gaji sebanyak RM800,000 semusim, semestinya kemamp uan kantung pasukan menjadi keutamaan TRW sebelum membuat keputusan.

“KAFA sudah membuat tawaran termasuk kenaikan gaji kepada Bojan, namun, beliau membisu dan terus berharap agar permintaan itu ditunaikan pengurusan,” katanya ketika ditemui.

Sebelum ini enam tonggak utama Kelantan iaitu, Norfarhan Muhammad, Shakir Shaari, Zairo Anuar Zailani, Daudsu Jamaluddin, Azizi Mat Rose dan S Subramaniam hampir pasti menyertai JDT musim depan.

Penyerang import prolifik Kelantan, Dickson Nwakame juga bakal meninggalkan pasukan itu untuk kembali menyertai liga luar negara selain Ahmad Fakri Saarani juga dikatakan akan turut angkat kaki.

Bincang dengan Indra

TRW kini dikatakan dalam proses perbincangan dengan Indra bagi memastikan pemain itu terus kekal di Kelantan untuk terus bergandingan dengan kapten pasukan, Mohd Badhri Radzi ataupun lebih dikenali sebagai Piya.

“Indra menerima tawaran gaji sebanyak RM55,000 sebulan daripada pasukan berkenaan, begitu juga gaji lumayan turut ditawarkan kepada Piya oleh FELDA United.

“Bagaimanapun pemain Negeri Sembilan, Ahmad Shakir Mohd Ali akan bersama Kelantan musim depan selain Nurul Azwan Roya yang kini bersama JDT turut diberikan tawaran untuk kembali bersama TRW,” katanya. – BH