Revington lega, masalah selesai

Kuala Lumpur: Jurulatih hoki kebangsaan, Paul Revington seakan lega selepas kemelut yang dihadapinya menemui jalan penyelesaian dan kini dia mahu memberi fokus penuh melatih anak didiknya menghadapi Kejohanan Separuh Akhir Liga Dunia di Johor Bahru, akhir bulan ini.

“Untuk diri saya, saya sangat gembira kembali berada di sini semula,” kata Revington yang kembali melatih pasukan di Stadium Hoki Nasional, Bukit Jalil semalam selepas menarik balik peletakan jawatannya hujung minggu lalu.

Pandang ke hadapan

“Sememangnya pemain terkejut dengan apa yang berlaku hujung minggu lalu tetapi disebabkan semangat dan harapan tinggi, mereka tetap meneruskan latihan seperti biasa walaupun tanpa ketiadaan saya.

“Saya fikir tiga atau empat bulan sebelum ini adalah masa yang sangat sukar difahami dan susah untuk ditangani. Tetapi perkara sudah berlaku dan kadangkala apa yang berlaku itu bagus untuk organisasi dan kumpulan individu yang mahu mendengar seterusnya memandang ke hadapan,” kata jurulatih dari Afrika Selatan itu.

Sabtu lalu, Revington membuat kejutan apabila menghantar surat peletakan jawatan secara mengejut kepada Konfederasi Hoki Malaysia (MHC) tetapi membuat keputusan menarik balik selepas mengadakan pertemuan dengan Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar. [BH]