Bapa minta bantu cari anak gadis

KUALA NERANG – Seorang bapa meminta orang ramai membantu mencari anaknya, Noor Hasimah Abdullah, 27, yang hilang selepas keluar bersama seorang rakan lelaki dari rumah sewanya di Taman Darul Aman Jaya, Jitra sejak 23 Mei lepas.

Abdullah Yaakub, 62, berkata pelbagai usaha telah dibuat termasuk mencari di beberapa tempat di negara jiran, Thailand namun gagal menemui anaknya itu.
 
Dia yang tidak berputus asa untuk terus mencari anak kesayangan keluarga itu berkata Nor Hasimah yang bekerja sebagai kerani akaun di sebuah syarikat di Jitra tidak pulang ke rumah selepas keluar dengan seorang rakan lelaki pada 8.30 malam pada hari berkenaan.
 
Katanya dia mendapat tahu mengenai perkara itu selepas anak keempatnya Siti Zulaika, 24, yang tinggal bersama kakaknya itu menghubunginya dan bertanyakan sama ada anak ketiga daripada 10 beradik itu pulang ke rumah.
 
“Pada 26 Mei lepas saya terus buat laporan di Balai Polis Kuala Nerang selepas gagal menghubungi dan mencari anak saya.

“Selepas itu saya buat dua kali laporan di balai Polis Jitra iaitu pada 2 dan 11 Jun agar polis dapat mengesan anak saya,” katanya kepada pemberita ketika ditemui di rumahnya di Kampung Tandop Besar, Tekai Kanan di sini hari ini.
 
Siti Zulaika berkata kakaknya keluar rumah sehelai sepinggang dan sempat berpesan kepadanya yang dia akan balik ke kampung selepas keluar makan malam.
 

Katanya dia yang bekerja di syarikat swasta yang sama dengan kakaknya di Jitra, terpaksa berhenti kerja semata-mata untuk membantu mencari kakaknya itu.
 
“Kakak, pulanglah keluarga sangat merindui kakak. Kasihanilah ayah, mak yang sentiasa tunggu kepulangan kakak,” katanya.
 
Orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai Noor Hasimah boleh menghubungi mana-mana balai polis atau Abdullah di talian 019-4166115. – Bernama