Perak nanti kunjungan Selangor

Kuala Lumpur: Paulo Rangel tidak dinafikan harapan Perak, namun pelawat itu harus gelisah andai berpandu kepada kata-kata penyerang Selangor, Amri Yahyah, semalam.

Ayam tambatan skuad Merah Kuning itu memberi mesej jelas mahu bantu pasukan merampas semua mata daripada lawan itu dalam saingan Liga Super di Stadium Shah Alam mengerti kemenangan akan kembali menyalakan impian mereka memburu mahkota kejuaraan.

Bagi saya, peluang menjuarai liga masih terbuka, cuma kami perlu memastikan tiga mata diraih dalam baki perlawanan musim ini, termasuk esok (malam ini).

Kami hanya perlu fokus terhadap pasukan sendiri tanpa memikirkan pasukan lawan, kata Amri ketika ditemui ketika majlis perasmian pembukaan kedai makan dimiliki rakan sepasukannya, Mohd Bunyamin Umar di Cyberjaya, semalam.

Azraai akur lawan hebat

Selangor dengan prestasi memuncak Francis Forkey Doe ketika ini harus memadamkan cabaran Perak di laman sendiri tetapi penyerang pelawat, Rangel tetap dilihat ancaman besar dan pertembungan ini harus menjelmakan kualiti gempuran terbaik daripada kedua-dua pemain import ini.

Apa pun, jurulatih Perak, Azraai Khor Abdullah akur betapa perkasa jentera Selangor ketika ini dan menuntut aksi terbaik daripada anak didiknya.

Saya melihat rakaman video perlawanan mereka baru-baru ini dan hakikatnya mereka mantap pada setiap posisi, katanya.

Pemain tuan rumah juga ada sebab untuk mengilhamkan kemenangan selepas mendapat teguran Setiausaha Agung Persatuan Bola Sepak Selangor (FAS), Datuk Hamidin Mohd Amin yang menegaskan pihak pengurusan akan mengambil tindakan tegas terhadap pemain yang dilihat beraksi sambil lewa dan bukan pada tahap prestasi sebenar mereka.

Saksikan perlawanan ini secara live stream di sini.