FELDA United nafi dakwaan berbelanja besar

Kuala Lumpur: Pihak pengurusan FELDA United, semalam tampil menafikan sekeras-kerasnya dakwaan pihak tertentu yang mengatakan mereka melakukan banyak pembaziran dana kewangan daripada Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) untuk mengendalikan pasukan itu dalam saingan Liga Super, musim ini.

Setiausaha Kehormat FELDA United, Kamarruddin Mohamad sebaliknya berkata, mereka sebenarnya sedaya upaya untuk melakukan penjimatan kos dan dalam masa sama berusaha keras memperbaiki kedudukan pasukan kendalian K Devan itu yang kini menghuni tangga tiga tercorot Liga Super selepas 12 perlawanan.

“Dakwaan itu memang tak betul. Mana ada berlaku pembaziran. Kami cuba jimatkan kos dengan menggugurkan Mohammed Ghaddar dan Carlos Junior untuk mendapatkan dua import baru lebih baik tetapi harganya lebih murah.

“Kami juga bertindak mengambil tiga pemain tempatan baru – Azmi Muslim, K Rajan dan Mohizam Shah Dawood untuk memantapkan kembali pasukan pada pusingan kedua Liga Super. Kami pengurusan baru sedang berusaha keras memperbaiki pasukan, bukan sebaliknya,” kata Kamarruddin ketika dihubungi, semalam.

Semalam dilaporkan dakwaan seorang individu yang rapat dengan pasukan bahawa FELDA United sedang menuju kehancuran dan bakal lenyap kerana banyak pembaziran berlaku di pihak pengurusan baru kelab Liga Super itu.