Tikam belakang suami sebab kena tegur

Melaka: Akibat berang dengan suami yang dipercayai menegur perbuatannya kerana kerap keluar rumah tanpa izin, seorang wanita ‘naik minyak’ dan bertindak menikam lelaki itu menggunakan pisau dalam kejadian di sebuah rumah di sekitar Malim di sini, Isnin lalu.

Difahamkan, kejadian kira-kira jam 10 pagi itu mengakibatkan mangsa berusia 32 tahun terpaksa menerima rawatan di hospital akibat kecederaan di belakang tubuhnya. Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Superintendan P R Gunarajan berkata, siasatan awal mendapati berlaku perselisihan faham antara mangsa dan wanita berusia 27 tahun itu hingga menyebabkan pertengkaran di dalam rumah terbabit.

“Bapa kepada seorang anak itu dikatakan menegur tindakan isterinya yang sering kali keluar rumah tanpa keizinannya.

“Wanita berkenaan yang berang kemudian mengambil pisau dapur lalu menikam belakang tubuh mangsa hingga mendatangkan kecederaan,” katanya ketika ditemui di sini, semalam.

Menurutnya, lelaki itu kemudian dipercayai keluar pergi ke rumah keluarganya di sekitar Kandang dan turut membawa anak perempuannya berusia dua tahun.

“Mangsa dihantar ke Hospital Melaka untuk mendapatkan rawatan sebelum tampil membuat laporan di Balai Polis Malim pada hari sama untuk tindakan lanjut.

“Lelaki berkenaan turut ditahan di wad hospital berkenaan berikutan kecederaan dialaminya,” katanya. Kata Gunarajan, bertindak atas laporan dan maklumat diperoleh, pihaknya menahan wanita itu di sekitar negeri ini, semalam.

“Siasatan masih dijalankan dan punca kejadian itu dipercayai akibat perselisihan faham antara pasangan suami isteri berkenaan.

“Kes diklasifikasikan mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan iaitu sengaja mendatangkan kecederaan menggunakan senjata,” katanya.

Difahamkan, mangsa bekerja sebagai jurujual manakala isterinya seorang penyelia kilang.