Ferguson masih kecewa dengan Nani

Pengurus Manchester United Sir Alex Ferguson kecewa dengan Nani yang telah hilang kawalan bola dalam kekalahan 5-4 menentang Chelsea.

Kesilapan Nani telah mengakibatkan sepakan penalti untuk pasukan Chelsea yang turut disempurnakan oleh Eden Hazard.

Ferguson memberitahu Sky Sports 1: “Kami telah hilang kawalan bola untuk menyebabkan gol ketiga walaupun sedang menguasai perlawanan pada masa itu.

“Kami mampu mengakhiri perlawanan dengan kawalan ketat ke atas bola.

“Nani adalah seorang pemain yang berpengalaman tetapi kasar.

“Kami telah memberi serangan bertubi-tubi namun tidak berbaloi sementara kubu pertahanan pasukan tuan rumah amat kuat. Kami hanya mampu menyalahkan diri sendiri untuk kekalahan itu. Mereka sedang bermain di padang sendiri dan dijangka akan kerap menyerang.

“Kami telah memulakan perlawanan dengan gaya terbuka dan ia telah disifatkan sebagai permainan yang hebat pada pendapat penyokong. Anda tentu puas hari dengan sejumlah sembilan gol.

“Saya berpendapat bahawa masalah berpunca dari dua pemain pertahanan muda kami. Anda boleh menyertakan pemain muda untuk menyerang tetapi ia akan menjadi lebih sukar untuk pemain baru di benteng pertahanan.

“Mereka telah menganggap kekalahan itu sebagai sebuah pengajaran.”

Pengurus veteran Red Devils telah memberikan pujian kepada Giggs yang telah menjaringkan gol terakhir dalam perlawanan.

“Ryan Giggs adalah seorang pemain yang hebat memandangkan beliau berusia 39 tahun dan telah bermain selama 120 minit.”

Ditanya tentang aspek positif yang diperolehi dari kekalahan itu, pengurus Scotland itu berkata: “Kami telah menjaringkan beberapa gol.

“Sudah tentu ia amat memuaskan. Sekarang, kami sedar akan kekuatan di benteng serangan.

“Pada malam ini (Wednesday), Chicharito [Javier Hernandez] telah menonjolkan kemahiran beliau sebagai penutup perlawanan.”- espnstar

Saksikan highlights perlawanan di sini