Bahiyuddin mohon maaf kerana cekik leher pengadil

KUALA LUMPUR – Pemain bola sepak Kolej Komuniti Kedah (KKK), Muhammad Bahiyuddin Razali memohon maaf atas tindakannya mencekik leher pengadil pada perlawanan akhir Piala Menteri Pengajian Tinggi di Stadium Universiti Teknoloji Mara (UiTM), Selasa lepas.

   
Tekanan cukup tinggi untuk cuba menang piala. Saya tidak tahu bagaimana saya boleh bertindak seperti itu dan saya minta maaf kepada pengadil, Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) dan semua rakan sepasukan atas tindakan saya.
     
“Saya tidak pernah bertindak seperti itu dan saya di luar kawalan ketika itu. Saya faham dan berharap ia dapat diteliti semula untuk diberikan hukuman lebih ringan,” kata pemain berusia 24 tahun itu ketika dihubungi hari ini.
 
Pada perlawanan akhir itu, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) mengalahkan KKK 2-1 dalam masa tambahan.
 
Pada perlawanan itu, Muhammad Bahyuddin telah dilayangkan kad merah oleh pengadil Zulkifli Ahmad setelah mengasari pemain UKM Baharom Putra ketika kedua-dua pasukan itu terikat 1-1.
 
Dalam pada itu, pengurus pasukan KKK, Muhammad Amirul Abdullah, berkata Muhammad Bahiyuddin digantung oleh KKK dan tidak dibenarkan menyertai pasukan itu dalam semua pertandingan sehingga satu keputusan muktamad dibuat. – Bernama