Rozaimi Letih

Penyerang Rozaimi Abdul Rahman mengakui beliau agak letih selepas bermain bola sepak tanpa henti selama hampir tiga bulan.

Tetapi penyerang muda itu, yang telah mengalami tiga bulan yang hebat selepas dipilih untuk pasukan B-22 Malaysia dan menjaringkan 10 gol di kelayakan Piala Asia AFC B-22, harus menunggu lagi untuk mendapatkan rehat.

Pemain berusia 20 tahun itu kini akan bermain di pusingan kalah mati untuk mengelak penyingkiran daripada Liga Super selepas membantu Sabah menang pingat emas di Sukan Sukma pada hari Sabtu. Pusingan kalah mati itu akan berlangsung dari 17-19 Julai di Malacca.

Beliau kemudian akan berkasi untuk pasukan Harimau Malaya di persahabatan menentang Arsenal (Julai 24) dan Manchester City (Julai 30).

“Saya gembira kami telah menang pingat emas buat pertama kali. Ia adalah pencapaian yang hebat untuk orang-orang Sabah,” kata Rozaimi, yang menjaringkan gol di kemenangan 3-0 atas Perak di perlawanan akhir.

“Ya, saya agak letih selepas bermain bola sepak tanpa henti selama tiga bulan tetapi saya begitu bimbang kerana saya minat bermain. Ada beberapa perlawanan penting akan datang jadi saya harus berikan yang terbaik.”

Rozaimi berkata pingat emas itu akan menjadi motivasi untuk beliau dan Sabah untuk kekal di Liga Super.
“Pingat emas ini telah membuktikan tiada yang mustahil dalam bola sepak..kemenangan ini adalah pemberangsang yang baik menjelang pusingan kalah mati untuk mengelak penyingkiran itu,” beliau berkata.