Nilai Hartanah Menara Felda Mencecah RM965 juta

KUALA LUMPUR – Keputusan Felda untuk membina sebuah menara korporat di tengah-tengah pusat komersial di ibu negara terbukti sudah memberi keuntungan kepada organisasi tersebut dalam bentuk pelaburan jangka masa panjang.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, Felda telah memperoleh keuntungan nilai aset RM265 juta apabila Menara Felda yang siap dibina bulan lalu pada kos RM700 juta itu kini mencecah nilai hartanah semasa RM965 juta.

NAJIB melambaikan tangan di hadapan warga peneroka dengan berlatarbelakangkan Menara Felda yang disimbahi bunga api dan lampu-lampu neon selepas majlis perasmiannya di Kuala Lumpur malam tadi.

“Ini menunjukkan Felda untung 38 peratus walaupun Menara Felda yang mula dibina pada tahun 2008 ini belum lagi digunakan. Ia juga membuktikan menara yang siap 20 bulan lebih awal ini satu keputusan yang bijak.

“Kejayaan ini juga membuktikan tohmahan dan fitnah pihak tertentu terhadap usaha membina Menara Felda selama ini telah gagal,” katanya pada majlis Sambutan Hari Peneroka Felda 2012 dan Perasmian Menara Felda di sini semalam.

Seramai 20,000 orang termasuk warga peneroka dari seluruh negara menghadiri sambutan itu yang bertemakan Transformasi Membuka Dimensi.

Dengan kejayaan Felda yang berterusan membuktikan segala tohmahan segelintir pihak yang mengatakan Felda akan bangkrap sejak lama sekian dahulu adalah tidak benar sama sekali.