Kapten Perak: ‘Saya tak akan maafkan dia’

KAPTEN Perak, Shahrulnizam Mustapha (Arul) mengakui gagal mengawal emosi sehingga dibuang padang dalam saingan Liga Super menentang Kelantan di Kota Bharu, kelmarin.

Dia dilayangkan kad merah selepas bertindak kasar terhadap Mohamad Ghaddar pada masa kecederaan sebelum tamat babak pertama.

Cerita Arul, pada mulanya dia mengasak penyerang import tuan rumah sehingga terjatuh dan kemudiannya bola itu sampai kepada Badhri Radzi.

“Tetapi, Ghaddar bingkas bangun dan saya menyatakan kepada dia you cheat (kamu berlakon). Kemudian, Ghaddar menghampiri dan mengeluarkan kata-kata kesat yang menghina ibu saya sebanyak dua kali.

“Saya mohon maaf kepada semua semua pihak, termasuk rakan sepasukan, penyokong dan peminat bola sepak atas insiden kad merah itu,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Menurut Arul, peristiwa itu akan dijadikan pengajaran dan menjadi sejarah hitam dalam karier sebagai pemain.

“Saya kesal kerana tidak mengawal emosi dengan baik sehingga menyulitkan persiapan pasukan Perak menjelang dua baki permainan selepas ini,” katanya tegas untuk tidak memaafkan kata-kata Ghaddar yang dilemparkan terhadapnya.

Difahamkan, ketika permainan berlangsung, ibu Arul berada di hospital dan baru sedarkan diri selepas selesai menjalani pembedahan.