Enot Gembira Dapat Uruskan Kerjaya Didie Alias

PETALING JAYA: Pelakon dan pelawak Enot atau nama sebenarnya Alliza Abdullah mengakui gembira dapat menguruskan kerjaya seni rakan baiknya iaitu Didie Alias sebagai pembantu peribadi apabila mempunyai masa terluang.

Enot berkata, dia tidak mempunyai sebarang masalah untuk membantu pelakon komedi itu berkaitan hal kerjayanya kerana memahami kehendak Didie sebagai seorang pelakon dan rakan baiknya.

“Sudah lama saya uruskan kerjaya Didie iaitu semenjak Anugerah Planet Muzik 2011 di Singapura lagi dan gembira dapat bekerja dengan rakan baik saya.

“Tambahan pula Didie juga banyak membantu saya dalam banyak perkara dan rasanya tiada masalah untuk membantunya pula pada bila-bila masa diperlukan,” ujarnya kepada mStar Online.

Tambah Enot, dia juga tidak faham mengapa sesetengah pihak mengatakan hubungan mereka tidak mesra dan menganggap cerita itu sebagai mengarut.

“Saya tidak pernah bergaduh dengan Didie dan pelik dengan cerita yang ditimbulkan oleh sesetengah pihak kerana hubungan kami sangat baik,” ujarnya.

Dalam pada itu, Enot tidak menafikan semenjak awal tahun lalu dia dan Didie mengambil keputusan untuk menjarakkan diri buat seketika kerana ingin menghabiskan masa bersama keluarga dan menguruskan hal peribadi masing-masing.

Kata Enot, sepanjang tempoh tiga bulan mereka berenggang, dia juga banyak menghabiskan masa dengan mendalam ilmu agama, menguruskan perniagaan biskut dan kek yang diusahakan.

“Masa dalam tempoh tiga bulan itu juga saya mula dalam proses berubah dan memakai tudung selain menumpukan perniagaan kek dan biskut yang saya usahakan.

“Bukannya kerana kami bergaduh atau bermasam muka. Cerita itu tidak benar sama sekali,” katanya.

Sementara itu, Enot berkata, dia kini hanya menguruskan kerjaya Didie jika ada program besar yang memerlukan bantuan dirinya dan bukannya secara sepenuh masa.

“Sekarang ni kalau saya tak uruskan kerjayanya, kami masih berjumpa dan lepak-lepak seperti mana kami sering lakukan. Langsung tiada masalah,” ujarnya.

Dalam perkembangan lain, Enot memberitahu dia kini sedang sibuk dengan perniagaan kek dan biskutnya iaitu Enotcookiesncakes bersempena Hari Raya Aidilfitri bulan hadapan.

Enot memberitahu, tempahan untuk kek dan biskut raya masih lagi dibuka sehingga penghujung bulan ini dan peminat yang ingin menempah boleh melayari facebook miliknya iaitu Enotcookiesncakes.