Nazmi Faiz tenang dan profesional

Nazmi Faiz telah memulakan sesi latihan dan pemilihan di Beira-Mar semalam bersama pasukan utama dan bersemangat untuk sesi latihan yang seterusnya.

Nazmi yang kini di Portugal untuk menjalani sesi latihan dan pemilihan dengan skuad utama Beira-Mar selama seminggu ikut serta berlatih bersama jurulatih Beira-Mar semalam.

Menurut ejen Nazmi Faiz, Marco Guimaraes, Nazmi Faiz semalam telah diperkenalkan kepada pemain-pemain Beira-Mar dan sangat teruja untuk memulakan sesi latihannya.

Nazmi yang baru pertama kali menjalani latihan di negara asing, telah memulakan sesi dengan baik bersama para pemain yang lain.

“Nazmi sangat tenang dan profesional ketika sesi latihan selama satu jam dua puluh minit semalam.” kata Marco.

“Namun, jelas bahawa Nazmi mampu memperbaiki permainan dengan lebih baik lagi jika dia berjaya mendapatkan kontrak dengan kelab Portugal ini. Dia telah menunjukkan permainan bola sepak yang sesuai dengan bola sepak Eropah.” katanya lagi.

Nazmi Faiz juga telah mendapat perhatian media di Portugal dimana laporan tentang pemain muda berusia 17 tahun telah dipanggil untuk sesi pemilihan bersama skuad liga utama Portugal itu.

Nazmi Faiz memberitahu “Semuanya baik sahaja setakat ini. Sesi latihan semalam berjalan dengan lancar walaupun cuaca sedikit sejuk.”

“Portugal negara yang cantik. Ejen saya, Marco juga memberi layanan yang baik kepada saya dan bapa saya. Tiada masalah tentang makanan dan minuman kerana terdapat banyak juga tempat makan halal di sini.” katanya lagi.

Nazmi tetap yakin akan lakukan yang terbaik pada sesi latihan seterusnya hari ini dan esok sebelum beraksi dalam perlawanan persahabatan menentang pasukan Divisyen 2 Portugal.

Dia menambah: “Saya berharap para penyokong di Malaysia akan terus memberi sokongan kepada saya dan mendoakan kejayaan saya di sini. InsyaAllah semua berjalan lancar.”

One Reply to “Nazmi Faiz tenang dan profesional”

Comments are closed.