Azwan Ali Hina Mangsa Kemalangan Bas

Kerana berbeza fahaman politik, azwan ali sanggup menghina mangsa kemalangan bas yang membawa rombongan UMNO.

Anggota Bomba dan Penyelamat memeriksa bas yang terlibat dengan kemalangan di KM 258.8 Projek Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) menghala selatan berhampiran Plaza Tol Rasah di Seremban, awal pagi semalam, dalam perjalanan pulang dari menghadiri Sambutan Ulang Tahun UMNO Ke-66 di Stadium Bukit Jalil. Seorang wanita maut, manakala 77 yang lain cedera dalam kemalangan yang membabitkan dua buah bas dan sebuah treler dalam kejadian kira-kira 2.58 pagi semalam.

Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah kepada mangsa. Apa yang mendukacitakan Azwan Ali dengan lantang telah mempersendakan kejadian ini, malah mereka yang menjadi mangsa turut dihina!

 “Salam. Hengat 12 Mei? ACCIDENT! Apa lagik Tuhan nak bagi CASH n BONUS sehingga la MEMASING STOP aib kan Owanggggggg”

“Salam. Betul ker 7 meninggal? 77 cedera? Angka-angka penuh Simbolik bila Tuhan turun BALA? Punnnn dok Aib kan Owangggggg!”

Dimanakah terletaknya nilai kemanusiaan? Patut atau tidak bila menuduh kemalangan ini adalah kerana Allah menurunkan bala? Bagaimana perasaan ahli keluarga dan saudara terdekat mereka yang terlibat dengan kemalangan ini? Tuhan nak bagi CASH n BONUS??

“Salam Genapp seminggu kowang Pedajal MAK aku ke kancah Politik Gampang ko! #godpaycash kasik accident! Can’t wait MORE BALA to come!”

“Salam. Kepada mangsa Accident ? Juzz gi amik Air Sembahyang ! Mohon petunjuk !
 Bolehhhhhh ?”

Bukan sahaja tidak menyampaikan takziah dan simpati, malah MANGSA KEMALANGAN disindir dan dihina!

3 Replies to “Azwan Ali Hina Mangsa Kemalangan Bas”

  1. Anonymous

    mana x tertekannya mak dia sendiri masuk tv,kalau aku la jd dia..aku akan buat bende yg sama gak..tp tlg la lps ni tv3 jgn nak aibkan mak org lagi! lgpon yg heran adik dia org UMNO gak? knp dia x hina adik dia? oooh sb dia minta maaf dkt adik dia yek..hmm

  2. Anonymous

    ADIK DIA TU BELUM TENTU SEMPURNA LAGI AKHLAH DIA! KALAU NAK HENTAM! HENTAM LA ADIK AWAK DPN MAK AWAK TU! HAIYA! LAIN KALI KALAU ADIK KAU BUAT SALAH TEGUR ADIK LEKLOK BOLEH X!

Comments are closed.