Month: November 2011

  • Pra Olimpik – Malaysia Gigit Jari!

    Apa yang boleh dikatakan lagi setelah mendahului dengan 2 gol tanpa balas. MALAYSIA U22 [2] v [3] BAHRAIN U22 Bahrain berjaya kembali dalam masa 6 minit sahaja untuk menang ke atas Malaysia. Dengan bermain 10 orang Bahrain akhirnya berjaya membuat Malaysia kempunan untuk ke Olimpik di London. Walaupun masih berbaki 3 perlawanan, hanya keajaiban yg mampu membuatkan Malaysia layak. Malaysia… Continue reading "Pra Olimpik – Malaysia Gigit Jari!"

  • Pra Olimpik : Syria benamkan Malaysia

    MALAYSIA U22 [0] v [2] SYRIA U22 Syria benamkan pasukan Malaysia dengan 2 gol yang dijaringkan pada separuh masa kedua. Malaysia yang nampak agak keletihan walaubagaimanapun bermain agak baik pada separuh masa pertama. Ketumpulan barisan serangan yang nampaknya terasa ketiadaan Baddrol yang mengemudi kemenangan pada sukan sea lepas amatlah tumpul. Walaupun peluang yang banyak terhidang tidak dapat disempurnakan sebaiknya. Aku… Continue reading "Pra Olimpik : Syria benamkan Malaysia"

  • SEA GAMES 2011 : Tahniah Malaysia!

    INDONESIA U23 [1 (3P)] v [1(4P)] MALAYSIA U23 Tahniah kepada team U23 negara kerana tidak langsung kalah walaupun satu game dalam kejohanan sukan sea kali ini. Walaupun diundi bersama2 pasukan tuan rumah dan gergasi asia tengagar yg lain, pasukan negara menunjukkan prestasi yg cemerlang sekaligus mempertahankan emas buat kali kedua untuk pasukan muda negara. Gol Malaysia berjaya dijaringkan oleh Asrarudin… Continue reading "SEA GAMES 2011 : Tahniah Malaysia!"

  • SEA GAMES 2011 : Malaysia memburu emas

    MALAYSIA U23 [1] vs [0] MYANMAR U23 Setelah penat berhempas pulas akhirnya Malaysia layak ke pentas final sukan sea setelah hanya mampu menewaskan Myanmar dengan satu gol tanpa balas. Gol tunggal perlawanan dijaringkan oleh Ahmad Fakhri setelah bola cubaan Irfan Fazail terkena badan pertahanan Myanmar dan menuju tepat kepada Ahmad Fakhri yang membuat rembatan padu ke penjuru kanan gol Myanmar.… Continue reading "SEA GAMES 2011 : Malaysia memburu emas"

  • SEA GAMES 2011: Garuda Terluka

    INDONESIA U23 [0] – [1] MALAYSIA U23 Syahrul Azwari menjadi pemusnah harapan Indonesia untuk menjadi juara kumpulan setelah menyumbatkan gol kemenangan pada min ke16. Beliau hanya baru dimasukkan setelah Wan Zaharul dikeluarkan pada min ke11 kerana mengalami kecederaan. Indonesia yang merehatkan beberapa pemain utama jelas terus diasak pada separuh masa pertama. Banyak peluang yang dimiliki oleh pasukan Malaysia banyak dipersia2kan.… Continue reading "SEA GAMES 2011: Garuda Terluka"

  • Sudah sampai waktunya Raja!

    Semalam team senior kalah lagi. Aku malas nak ambik port la pasal team Raja ni. Tapi aku nak jugak tahu. pelik betul. Aku rasa cukup la Raja buat pasukan kebangsaan sebagai tikus putih sbg bahan ujikaji dia, Bagi aku yang salah ialah guru bukan student tu sendiri. Jika pemain2 yang dipilih boleh beraksi bagus ketika dalam pasukan negeri mengapa mereka… Continue reading "Sudah sampai waktunya Raja!"

  • Friendly Match2 Live Com : Malaysia v India

    INTERNATIONAL FRIENDLY MATCH :: LIVE 16.11.2011: INDIA [3] – [2] MALAYSIA IND: Subhasish, Debabrata, Gourmangi, Anwar, Nabi(c), Francis, Baldeep, Rocus, Lalrindika, Sunil, Jeje. MAL : Gunasekaran Jeevanatham (1); Mohd Faizal Muhammad (3) [Amir Izwan] , Mohd Aidil Zafuan Abdul Radzak(7), Mohd Safiq Rahim (8), Abdul Hadi Yahaya (9) [Mohd Shahrizal Saad], Mohd Safee Mohd Sali (10), Mohd Azmi Muslim (11)… Continue reading "Friendly Match2 Live Com : Malaysia v India"

  • Friendly Match Live Com : Malaysia v India

    INT FRIENDLY 13.11.2011 :: LIVE COMMENTARY Venue: Indira Gandhi Athletics Stadium,GuwahatiAttendance: 20,000 INDIA [1] – [1] MALAYSIA (IND : Syed Rahim Nabi 88′ ) (MAL : Rahim Safiq 42′ ) INDIA : Karanjit, Nabi, Gourmangi, Mahesh, Sameer, Climax, Jewel, Steven, Clifford, Sunil, Abranches.MALAYSIA: – Farizal Marlias, Rizal Fahmi, Norhafiz, Mazlizam, Aidil Zafuan, S Kunalan, Amar Rohidan (Faizal Muhammad), Azmi Muslim,… Continue reading "Friendly Match Live Com : Malaysia v India"

  • SEA GAMES 2011 – Taring Cambodia

    MALAYSIA U23 [4] – [1] CAMBODIA U23 Walaupun kemenangan telah dijangkakan oleh pasukan negara namun permainan yang ditunjukkan pada separuh masa kedua amatlah mengecewakan. Tiga jaringan yang telah dijaringkan pada separuh masa pertama gagal digandakan pada separuh masa kedua. Baddrol min ke 34 dan penalti min ke36 dan dan Izzaq min ke 6. Malaysia dikejutkan dengan permainan yang bersemangat dari… Continue reading "SEA GAMES 2011 – Taring Cambodia"

  • SEA GAMES 2011 – Harimau Muda Mengaum

    Malaysia U23 [2] – [1] Thailand U23 Malaysia catat keputusan yang membanggakan apabila berjaya menumpaskan gergasi Asia Tenggara Thailand dalam perlawanan keduanya. Perlawanan yang dianggap penting untuk menang berjaya diterjemahkan dengan aksi2 yang menarik dari pemain2 negara yang dikritik hebat pada perlawanan pertama lalu. Seperti biasa kapten negara Baddrol Bakhtiar menjadi wira negara apabila berjaya memecahkan kebuntuan pada min ke… Continue reading "SEA GAMES 2011 – Harimau Muda Mengaum"

  • SEA GAMES 2011 – Hebatnya Singapura

    Malaysia U23 [0] – [0] Singapura U23 Nampaknya badi Malaysia kepada Singapura belum berakhir. Kekecewaan pasukan muda kebangsaan memang terasa. Kemenangan yang sepatutnya dimiliki tidak kesampaian. Bergelar penyandang juara memberikan pasukan Harimau Muda ini tekanan. Ditambah pula dengan dikecewakan oleh keputusan pengadil yang tidak memberikan sepakan penalti pada min ke-55 setelah Fandi Othman jelas dijatuhkan dalam kotak penalti merencatkan semangat… Continue reading "SEA GAMES 2011 – Hebatnya Singapura"